RESTAURANT

In ons ruim opgezette restaurant koken we graag voor de echte liefhebber. De ervaring die we hebben opgedaan in topzaken in binnen- en buitenland vertalen we naar onze eigen stijl: creatieve smaakvolle gerechten met pure smaken die plezier brengen en een gastvrije sfeer waarin u zich thuis voelt.

Huisdieren

In het restaurant zijn kleine honden toegestaan indien deze geen overlast veroorzaken voor andere gasten. In het geval van overlast heeft de Loohoeve het recht om te vragen om uw hond uit het restaurant te verwijderen.

Allergieën & dieetwensen

Onze gerechten bestaan uit een groot aantal onderdelen en ingrediënten die elk hun bijdrage leveren tot de ultieme en correcte beleving.

Wij kunnen rekening houden met de volgende dieetwensen en/of allergieën in het restaurant: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, gluten, lactose, zwangerschap en allergieën voor sommige ingrediënten. Overige diepgaande en ingrijpende wensen/allergieën kunnen wij helaas niet doorvoeren in onze gerechten.

Indien bij het opnemen van de bon wijzigingen in het menu plaats moeten vinden zonder dat wij hier vooraf van af weten wordt er een meerprijs berekend, dit wordt per situatie bepaald.

Lunch

(van mei t/m september 2018)
Vrijdag t/m zondag vanaf 12:00 tot 14:00.
Laatste bon wordt uiterlijk 14:00 opgenomen.

2 gerechten 39
3 gerechten 49
4 gerechten 59

Geen a la carte
6 of 8 gangen op aanvraag minimaal 48 uur van te voren.

ALL-IN LUNCH
Aperitief, 4 gerechten, 4 passende wijnen, onbeperkt mineraalwater, koffie/thee servies
€ 89,-


Diner

Woensdag t/m zondag vanaf 18:00.
Laatste bon wordt uiterlijk 21:00 opgenomen.

Menu
4 gangen
59
6 gangen 75
8 gangen 95

A la carte (niet op zaterdagen)

MENU

FOREL VAN ‘T SMALLERT
zuring – dille – venkel

KNOLSELDERIJ
5x knolselder – gezouten citroen – laurierolie

RODE MUL *
ratatouille – vinaigrette van dashi & look

ZWEZERIK **
bloemkool – yuzu – bechamel

LOKAAL REE
groentjes uit onze tuin – ziltige plantjes – ui bereidingen
ras el hanout & ree jus

BIO EENDENLEVER **
appel – drop – vijg – rozemarijn jus

AARDBEI *
kwark – citroen – verveine

“MILK AND HONEY”
Melk – honing – geweckte bessen uit eigen tuin

4 gangen 59
6 gangen 75 *
8 gangen 95 **

Extra gang kaas a 14,-
Kaas in plaats van het dessert, 5,50 supplement

Voor wijzigingen in het menu wordt een toeslag berekend.

VAN DE KAART

FOREL
Op 42° C gegaard met peper en limoen, jus van zuring en dille, zachte venkel puree & cru

TOMAAT
Verschillende tomaatjes gemarineerd, tomaten vinaigrette met dragon, krokant zuurdesem en Alkmaarse Opleg.

BIO EENDENLEVER
Gebracht als paté of gebakken.
Ijs van Granny smith & elstar appel, vijgen compote, drop & jus met rozemarijn.
Frisse salade van kropsla en groene appel.

KNOLSELDERIJ
In zoutkorst gebakken en in vijf bereidingen gebracht, gezouten yoghurt & citroen.

RODE MUL
ratatouille, vinaigrette van dashi & look

ZWEZERIK
In hooiboter gegaard en daarna gebakken en gelakt, met bloemkool bereidingen, bechamel, yuzu en saus van zwezerik en ganzenlever.

LAM
Met voorjaars groentjes uit onze eigen tuin, ui bereidingen en eigen jus

WILDE ZEEBAARS
Gebakken met courgette, mediteraanse vinaigrette en warme aioli.