Marleen & Jeroen Brouwer

 

De jonge talenten Marleen (1987) en Jeroen Brouwer (1990) werkten in de keukens van binnen- en buitenlandse sterrenrestaurants voordat zij Drenthe veroverden. Marleen werkte bij o.a. bij De Librije in Zwolle, Jeroen bij ’t Schulten Hues in Zutphen en samen werkten ze onder meer bij Kobe Desramaults in het Belgische In De Wulf.

 

In hun prachtige rietgedekte boerderij De Loohoeve in Schoonloo hebben zij sinds 2014 hun droom verwezenlijkt: gasten verwennen met gerechten op topniveau in een laagdrempelige sfeer.
Beiden staan in de keuken, waarbij Marleen onder meer brood en patisserie voor haar rekening neemt. Daarnaast vervult Marleen de rol van gastvrouw in het restaurant en beheren ze samen het 12 kamers tellende hotel.

 

De verfrissende, onorthodoxe aanpak en het hoge niveau van de keuken blijven niet onopgemerkt. Marleen wordt door Gault&Millau uitgeroepen tot Gastvrouw van het jaar 2019 en de keuken wordt dat jaar beloond met 16/20 punten. In Lekker nestelt De Loohoeve zich in de top 100 en in december 2018 ontvangt het paar hun eerste Michelinster.

 

Daarvóór was het stel al succesvol tijdens kookwedstrijden. Zo werd in 2016 en 2017 het Bronzen Koksmes gewonnen en in 2018 de prestigieuze Gouden Koksmuts.
De Loohoeve werd uitgeroepen tot JRE-restaurant van het jaar 2019 en tenslotte was het stel te zien in de documentaireserie ‘De Nieuwe Garde’.