fbpx

VOORGERECHT

 

Sticker: groen

 

Bordkeuze: diep bord of kom.

 

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Vul de tomaat met de quinoa salade.
  3. Plaats de tomaat op bord en zorg dat de opening onder zit.
  4. Schud de vinaigrette goed en verdeel over de borden.
  5. Strooi de gepofte quinoa over de tomaat.

 

Eet smakelijk!

TUSSENGERECHT

Sticker: blauw

 

Bordkeuze: soepbord

 

Benodigdheden:

 

  • Steelpan met water om de tortelinis af te koken.
  • Een spatel om de tortelinis uit het water te halen.
  • Een steelpan om de soep op te warmen.
  • Een timer.

 

Bereiding:

 

  1. Breng een pan aan de kook met 1 liter water per 2 personen.
  2. Breng ondertussen in een tweede pan de soep rustig aan de kook.
  3. Doe de tortelinis in het kokende water en kook af voor 2 minuten.
  4. Haal de pasta uit het water en leg in de soepkom.
  5. Werk de pasta af met de pompoenpitten.
  6. Giet voorzichtig de hete soep in het bord.
  7. Werk het gerecht af met de pompoenpitolie.

 

Eet smakelijk!

HOOFDGERECHT


Sticker: rood


Mededeling:
in verband met beperkte aanvoer van lamsoren is dit product vervangen door zeemelde.


Bordkeuze:
hoofdgerecht bord.

Tip: verwarm de borden voor in de oven van 100 graden Celsius zodat uw gerechten niet te snel afkoelen.


Benodigdheden:

 

  • Een (anti-aanbak) pan om de vis te bakken.
  • Een steelpan om de wortelpuree op te warmen.
  • Een steelpan om de groentes in op te warmen.
  • Een steelpan om de saus op te warmen.
  • (bak) olie
  • Roomboter.


Bereiding:

 

  1. Zorg dat de kabeljauw op kamertemperatuur is door het minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast te halen.
  2. Zet de (anti-aanbak) pan op het vuur om de vis te bakken en voeg een beetje (bak) olie toe en laat warm worden.
  3. Wanneer de olie begint te walmen zet u het vuur lager en legt u de kabeljauw aan de huidkant in de pan, bak voor 3 minuten.
  4. Draai na 3 minuten de kabeljauw om, voeg een klein klontje roomboter toe en bak op medium hoog vuur nog een 3 minuten.
  5. Zet vervolgens het vuur uit en laat de vis nog eens 3 minuten rusten in de pan.
  6. Binnen deze 9 minuten kunt u de garnituren warm maken.
    1. Warm de saus rustig op in de 1e steelpan.
    2. In een 2e pan warmt u de lamsoren, de wortel/navet tonnetjes, de mini bospeen samen met de specerijen vinaigrette rustig op.
    3. In de 3e steelpan warmt u rustig de wortelpuree op.
  7. Wanneer de vis gaar is, de saus heet is (80c) en de garnituren warm zijn kunt u het bord opmaken volgens het voorbeeld.
  8. Werk af met de “confetti” van wortel en olie van vadouvan.


Voor de vegetarische variant:

 

  1. In plaats van de kabeljauw te bakken warmt zet u een steelpan op met 1 liter water en brengt deze aan de kook. Eenmaal aan de kook zet u het vuur uit en doet u het vacuümzakje met de rode biet in het water. Laat de biet minimaal 6 minuten warm worden. U kunt de biet in zijn geheel serveren of in plakjes trancheren.

Eet smakelijk!

DESSERT

 

Sticker: geel

 

Bordkeuze: plat dessert bord (zet het bord even een half uurtje in de koelkast)

 

Tip: houd alle componenten koud in de koelkast voordat je gaat beginnen.
Ook erg lekker met vanille ijs!

 

Bereiding:

 

  1. Knip de puntjes af van de spuitzakjes.
  2. Open alle bakjes.
  3. Pak de chocolade bol op met de open kant naar boven.
  4. Vul de bal met ongeveer de helft van de chocolade mousse (1 spuitzakje per persoon).
  5. Verdeel de krokante karamel/chocolade balletjes over de ballen.
  6. Spuit de passievrucht gel in de ballen, verdeel eerlijk.
  7. Verdeel de natte chocolade cake over de ballen.
  8. Top de bal af met de overige chocolade mousse.
  9. Keer de bal nu voorzichtig om en zet op een (koud) bord zonder dat de inhoud eruit valt.
  10. Sla nu hart met je lepel op de chocolade bol zodat deze open breekt.

 

Eet smakelijk!