« ga terug naar

Omgeving

Activiteiten Drenthe

Onze herberg is landelijk gelegen tussen 4 boswachterijen. Een uitstekende uitvalsbasis voor prachtige tochten in de natuur en het zien van veel cultuur. In de omgeving is voor alle leeftijden wel iets te beleven.

Foto's omgeving

Drenthe.nl

Als u zich wilt voorbereiden of oriënteren op een trip naar Drenthe is de Drentheportal een prima begin. Alles over toerisme en recreatie, cultuur en musea, evenementen etcetera vindt u hier met verwijzingen naar alle verschillende websites.

Wandelen

Vanaf De Loohoeve liggen vele prachtige natuurgebieden binnen handbereik. De herberg ligt langs de vermaarde Pieterpad-route. Veel van onze gasten lopen vanaf De Loohoeve de Pieterpad-etappes van Rolde tot Sleen. Voor meer bourgondische informatie: Pieterpad DeLuxe.

Een aantal prachtige routes binnen handbereik vindt u op Knapzakroutes.nl. Om precies te zijn Nr. K6 Schoonloo-Grolloo.

Gratis routes in de buurt, van Staatsbosbeheer, zijn bij ons te verkrijgen. De Zwattepadroute is ongeveer 2,5 km en de Veenpluiswandeling is 7 km.
Iets verder vanaf de herberg vindt u natuurgebieden zoals het Mantingerzand en Dwingelerveld. Lopend rond het museumdorp Orvelte loopt u grote kans de plaatselijke schaapskudde tegen te komen.

Nordic Walking

Ook in Drenthe sijpelt deze wandeltrend door. Het lopen met twee speciale wandelstokken (zgn. poles) zorgen ervoor dat de wandelaar meer spieren gebruikt maar minder snel moe is. Meer informatie: www.nordicwalking.nl

Fietsen

Wat voor wandelaars geldt, geldt uiteraard ook voor fietsers. Drenthe staat niet voor niets bekend als fietsprovincie bij uitstek. Op de fiets komen dorpen als Orvelte, Westerbork en Dwingeloo binnen bereik. In de herberg zijn routes verkrijgbaar én fietsen te huur. Kijk ook eens op FietsenDrenthe. Daar vindt u een schat aan informatie voor op de fiets: ANWB-routes, Knooppuntroutes etcetera. Heeft u speciale fietswensen, laat het ons dan van te voren weten. Ook voor grotere groepen zijn huurfietsen te regelen.

Paardrijden

Manege Knollegruun ligt op 50 meter afstand van De Loohoeve.
http://knollegruun.nl/

Kinderen

 

Laatste review

Van woensdag 3 september t/m vrijdag 5 september hadden we een VIP Culinair Arrangement geboekt en dat was een fantastische belevenis. We hebben twee avonden in het restaurant genoten van respectievelijk een vier- en een vijf gangen verrassingsmenu. Jeroen en Marleen top gekookt en Rob bedankt voor het gastheerschap en je mooie uitleg bij ons wijnarrangement... Tot slot, onze suite was compleet en schoon.... Wij komen zeker terug...! En o…Lees meer

Bekijk meer reviews

Ook is De Loohoeve geschikt voor

  • Herberg De Loohoeve:
  • Restaurant Brasserie Hotel
  • Maandag gesloten
  • Hoofdstraat 20
   9443 PA Schoonloo
  • (0592) 50 14 90
   Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken
  • Altijd open op afspraak voor
   groepen vanaf 8 personen
  • Lunch in de brasserie 
   van 12.00 tot 16.00 uur
  • Diner vanaf 18:00 uur
   Keuken sluit +/- 21.00 uur

folder

 

Free WiFi spotDrentheDrenthehotels