De 9 Geheimen van De Loohoeve

De 9 Geheimen van De Loohoeve (8)

1

Onze Leveranciers

De leveranciers van De Loohoeve zijn uit een bijzonder, vaak eigenzinnig hout gesneden. Het zijn mensen met karakter, en die leveren meestal ook producten met karakter. Dat geldt evengoed voor de wijnen van Streuer als voor de worsten van Van Broekhuizen. Net zo hard voor de groente en het fruit van De Wenning als voor de kaas van de Kruidenwei. Dat gaat evengoed op voor de wijn van Rotteveel als voor het Grasvarken van Hospers. Eigenzinnigheid, je niet conformeren aan oppervlakkige smaken, dat is een van de geheimen van De Loohoeve.

Lees meer...

5

Laagdrempeligheid

Wij willen een laagdrempelig bedrijf zijn. Iedereen is welkom. Of het nu voor een kopje koffie is. Of voor een broodje hamburger (lekker!).Voor een stukje kaas met een glas wijn.Voor een salade van de brasseriekaart. Of voor een vier-, vijf- of zesgangenmenu in ons restaurant. En of u nu met z’n twintigen komt (graag even bellen) of alleen: er wacht u dezelfde oprechte gastvrijheid. Voor onze hotelkamers geldt eigenlijk hetzelfde. Die zijn er ook in soorten en maten. Ze variĆ«ren van eenvoudige, basic kamers tot exclusieve suites die van alle gemakken voorzien zijn.

Lees meer...

3

Doen waar je goed in bent

Bij De Loohoeve doen we in essentie alleen waar we goed in zijn. Tegelijkertijd zou de locatie zich uitstekend lenen voor een conferentieoord. Toch heb je daar een heel andere expertise en heel ander logistiek systeem voor nodig. Omdat er toch vrij veel verzoeken hiervoor komen, hebben we het volgende bedacht. Tien keer per jaar zijn groepen welkom om hun ‘dagje op de hei’ bij ons door te brengen.
En dan gaan we er ook met al onze energie in, want we leveren u desgewenst ook een zeer ervaren coach. Kijk, zo zijn we ook wel weer. Doen waar je goed in bent, dat is geheim drie.

Lees meer...

9

Rustig blijven

Niet dat we een opvanghuis willen zijn voor gestreste landgenoten, maar van meet af aan willen we van De Loohoeve een plek maken waar mensen tot rust kunnen komen. Dat doe je vooral door het goede voorbeeld te geven, zo weinig mogelijk regeltjes te maken en de gasten letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven. In De Loohoeve is alles ruim van opzet. Er is altijd wel een plekje waar u zich terug kunt trekken. Daarnaast is er natuurlijk die grote bron van rust waar De Loohoeve middenin ligt: de natuur.

Lees meer...

6

Wijnen van verwende druiven

Zelf zijn we grote wijnliefhebbers. Niet dat we er al te veel tijd voor hebben, maar de keren dat er wat tijd over is, drinken we graag iets lekkers. En dat is hetzelfde lekkers dat u bij ons drinkt. Ook hier houden we de laagdrempeligheid vol. Het heeft een tijdje gekost, maar onze huiswijnen behoren tot – laten we een keer onbescheiden zijn – de betere van het land. Aan de bovenkant hebben we ons ingehouden.We hebben gewoon gekeken naar wat we zelf maximaal zouden willen uitgeven aan wijn.

Lees meer...

4

De locatie van de herberg

De Loohoeve was al hotel-restaurant voordat wij erin kwamen. Het is al decennia een fraaie, rustgevende plek. De herberg ligt in hartje Drenthe, midden tussen vier boswachterijen. Daarom is De Loohoeve een ideale uitvalsbasis voor prachtige fietstochten en wandelingen. Het bekende Pieterpad loopt pal langs de herberg. U zult met enige regelmaat pieterpadwandelaars bij ons aantreffen. Altijd gezellig.

Lees meer...

2

Onze keuken

De menukaart van De Loohoeve is gebaseerd op de klassieke Franse keuken, maar kent allerhande invloeden uit andere landen. Dit levert vaak verrassende, maar zeker geen gekunstelde combinaties op. Experimenteren om te experimenteren, daar doen we niet aan. Chef-kok Jeroen Sportel werkt volledig ambachtelijk. Dat kost extra tijd, maar levert ook extra plezier op. Meer en meer gasten waarderen die inspanningen. Wat blijkt uit het hoge percentage gasten dat terugkomt om bij ons te eten en te overnachten.

Lees meer...

8

Nog geheim

Het achtste geheim van De Loohoeve houden we geheim tot u bij ons bent. Maar het heeft, dat kunnen we u al wel verklappen, iets met gastvrijheid te maken.

Lees meer...
 

Laatste review

Beste Rob, Dank jewel voor het gastvrije onthaal. De kamer is smaakvol en warm ingericht. Jammer dat voor het diner de keuken dicht was. Maar je advies om elders te dineren was goed. Ook het ontbijt en het wandeladvies was perfect. Wij komen terug om dan wel de pannetjes van Jeroen en Marleen uit te likken. Fijne feestdagen en tot gauw. Harry en Elsje  Lees meer

Bekijk meer reviews

Ook is De Loohoeve geschikt voor

  • Herberg De Loohoeve:
  • Restaurant Brasserie Hotel
  • Restsurant en brasserie gesloten op maandag en dinsdag
  • Hoofdstraat 20
   9443 PA Schoonloo
  • (0592) 50 14 90
   Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken
  • Altijd open op afspraak voor
   groepen vanaf 8 personen
  • Lunch in de brasserie 
   van 12.00 tot 15.00 uur
  • Diner vanaf 18:00 uur
   Keuken sluit +/- 21.00 uur

folder

 

Free WiFi spotDrentheDrenthehotels