« ga terug naar

Omgeving

Activiteiten Drenthe

Onze herberg is landelijk gelegen tussen 4 boswachterijen. Een uitstekende uitvalsbasis voor prachtige tochten in de natuur en het zien van veel cultuur. In de omgeving is voor alle leeftijden wel iets te beleven.

Foto's omgeving

Drenthe.nl

if Als u zich wilt voorbereiden of oriënteren op een trip naar Drenthe is de Drentheportal een prima begin. Alles over toerisme en recreatie, cultuur en musea, evenementen etcetera vindt u hier met verwijzingen naar alle verschillende websites.

Wandelen

Vanaf De Loohoeve liggen vele prachtige natuurgebieden binnen handbereik. De herberg ligt langs de vermaarde Pieterpad-route. Veel van onze gasten lopen vanaf De Loohoeve de Pieterpad-etappes van Rolde tot Sleen. Voor meer bourgondische informatie: Pieterpad DeLuxe.

Een aantal prachtige routes binnen handbereik vindt u op Knapzakroutes.nl. Om precies te zijn Nr. K6 Schoonloo-Grolloo.

Gratis routes in de buurt, van Staatsbosbeheer, zijn bij ons te verkrijgen. De Zwattepadroute is ongeveer 2,5 km en de Veenpluiswandeling is 7 km.
Iets verder vanaf de herberg vindt u natuurgebieden zoals het Mantingerzand en Dwingelerveld. Lopend rond het museumdorp Orvelte loopt u grote kans de plaatselijke schaapskudde tegen te komen.

Nordic Walking

Ook in Drenthe sijpelt deze wandeltrend door. Het lopen met twee speciale wandelstokken (zgn. poles) zorgen ervoor dat de wandelaar meer spieren gebruikt maar minder snel moe is. Meer informatie: www.nordicwalking.nl

Fietsen

Wat voor wandelaars geldt, geldt uiteraard ook voor fietsers. Drenthe staat niet voor niets bekend als fietsprovincie bij uitstek. Op de fiets komen dorpen als Orvelte, Westerbork en Dwingeloo binnen bereik. In de herberg zijn routes verkrijgbaar én fietsen te huur. Kijk ook eens op FietsenDrenthe. Daar vindt u een schat aan informatie voor op de fiets: ANWB-routes, Knooppuntroutes etcetera. Heeft u speciale fietswensen, laat het ons dan van te voren weten. Ook voor grotere groepen zijn huurfietsen te regelen.

Paardrijden

Manege Knollegruun ligt op 50 meter afstand van De Loohoeve.
http://knollegruun.nl/

Kinderen

 

Laatste review

Beste Rob, Dank jewel voor het gastvrije onthaal. De kamer is smaakvol en warm ingericht. Jammer dat voor het diner de keuken dicht was. Maar je advies om elders te dineren was goed. Ook het ontbijt en het wandeladvies was perfect. Wij komen terug om dan wel de pannetjes van Jeroen en Marleen uit te likken. Fijne feestdagen en tot gauw. Harry en Elsje  Lees meer

Bekijk meer reviews

Ook is De Loohoeve geschikt voor

  • Herberg De Loohoeve:
  • Restaurant Brasserie Hotel
  • Restsurant en brasserie gesloten op maandag en dinsdag
  • Hoofdstraat 20
   9443 PA Schoonloo
  • (0592) 50 14 90
   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
  • Altijd open op afspraak voor
   groepen vanaf 8 personen
  • Lunch in de brasserie 
   van 12.00 tot 15.00 uur
  • Diner vanaf 18:00 uur
   Keuken sluit +/- 21.00 uur

folder

 

Free WiFi spotDrentheDrenthehotels